British Library Publishing książka The Philosophy of Cheese, Patrick McGuiganOpis produktuKsiążka z kolekcji British Library Publishing. Wszystko o serach od konesera Patricka McGuigana.- Twarda oprawa.- Kraj publikacji: Wielka Brytania.- Liczba stron: 112.- Data publikacji: 2022.- Waga: 230 g.- WymWiecej informacji na:mała kuchnia z oknem na środku Posted on by Redakcja |
Lato w pełni, a myśl o orzeźwiającym skoku do basenu przynosi uśmiech na twarzy każdego z nas. Aby jednak ta chwila była naprawdę przyjemna, kluczowe jest utrzymanie wody w basenie w idealnej czystości. Jak to osiągnąć? Sekret tkwi w odpowiednim stosowaniu chemii basenowej. Niech ten artykuł rozwieje wszelkie wątpliwości i pokaże, jak proste może być utrzymanie krystalicznej wody.
Patelnie żeliwne, kiedyś namiętnie używane w domach przez naszych rodziców i dziadków, w ostatnich latach znów wracają do mody. Przyczyną jest nie tylko wykorzystanie do ich produkcji nowych technologii, ale przede wszystkim to, że nieco się już zmęczyliśmy tanimi patelniami, które po trzech miesiącach są już porysowane, a po kolejnych trzech odbarwione tak, że w zasadzie nadają się już tylko do wyrzucenia.
Ciemne chrząszcze siedzące na liściach ogrodowych roślin, mchu i pod kamieniami? Ewidentnie podjadające naszą kolekcję roślin? Bardzo możliwe, że to opuchlaki! Uciążliwe, trudne do wytępienia szkodniki, które zagrażają zdrowiu (i życiu!) roślin oraz upraw. Jak je rozpoznać i w jaki sposób można sobie z nimi radzić? Podpowiadamy!
Te charakterystyczne, grube chrząszcze przyn...